Helgrelationer: modetrend eller själviskhet

När det inte finns tillräckligt med tid för kärlek …

Moderna kvinnor föredrar alltmer att ha en enkel relation, full av frihet, lätthet och oförutsägbarhet. De vill inte längre knyta knuten och bo med en man under samma tak. När allt kommer omkring är det mycket bättre att sakna din älskade än att bli trött på hans närvaro..

Irina Falcao

Relationspsykologi

Expert rubrik ”Han och hon”

Det finns inte tillräckligt med tid för kärlek

Sociologer hävdar att antalet bröllop i många länder i världen minskar snabbt. Moderna unga människor är så självförsörjande att de inte längre behöver ”halvor” för att vara lyckliga. De är fulla av intressen, underhållning och tack vare Internet upplever de sällan ensamhet. Många människor har helt enkelt inte tillräckligt med tid för kärlek: det finns en blockering på jobbet, alla tankar är upptagna med ett nytt projekt, det finns ingen tid att gå till affären, än mindre på bio med din flickvän. Så det finns så kallade gästäktenskap, när ett par bara träffas på helgerna och andra dagar är var och en ensam..

Det är naturligtvis bekvämt. Hon behöver inte oroa sig för frukostar och nyligen tvättat linne, han behöver inte oroa sig för familjens budget, utspridda strumpor och nattsnarkning. Två dagar i veckan kan du vara perfekta partner och resten av tiden kan du koppla av och leva för ditt eget nöje. Apotekpotensmedel.

Oftast inleder ungdomar mellan 25 och 40 år helgrelationer, för vilka karriär och resor är viktigare än familjen. Det är trevligare för dem att spendera pengar på underhållning och gå till en restaurang än på att uppfostra barn och köpa en ny soffa..

”Livet kommer att döda romantik”

Ilona, ​​37 år, 3 år bor med en man i ett gästäktenskap:

”Till en början verkade ett sådant förhållande för mig något konstigt, onaturligt. Jag var till och med avundsjuk ibland när min man gick till en bar med vänner och inte med mig! Men jag insåg snart att jag inte behövde vänta på honom på kvällen till middag, vilket innebär att jag själv kan ha kul, gå till klubbar med mina vänner, tvätta disken när jag vill och titta på kvinnors TV-program på kvällarna..

Sergey, 24 år, ett halvt år i gästäktenskap:

”Jag är ännu inte redo att hyra ett separat hus för att bo med en tjej, och det är för tidigt för mig att ta ansvar. Och jag vill inte orsaka onödiga problem för min vän i samband med städning, komfort, mat … Varför komplicera förhållandet, om det är så bra? Jag behöver absolut inte rapportera till henne: var och vem jag var, till vilken jag skickade ett SMS på natten. Hon är inte en officiell fru och kanske blir hon aldrig. Vi träffas när mina föräldrar åker till sin dacha, eller en gång i veckan går vi på bio och går bara på gatorna. ”.

Natasha, 41 år, 8 år i gästäktenskap:

”Jag skulle gärna flytta in hos min man, men han är helt emot det. Hon säger att hon är rädd att vardagen kommer att döda romantik i ett förhållande generisk viagra. Och allt oftare vill jag att någon ska vänta hemma så att de kan vakna på morgonen och shoppa tillsammans för att titta på gamla filmer inslagna i en filt … Och sedan vill jag ha barn, men jag är rädd för att få dem. Tänk om mannen inte vill bo med mig även då? Hur kan jag klara mig ensam? ”

Alexander, 35 år gammal, ett år i gästäktenskap:

”Vi träffades på Internet och blev kär i varandra. Men vi kan inte leva tillsammans. Jag jobbar och bor i en annan stad och kan fysiskt inte vara med min älskade varje dag. På fredagskvällen går jag på bussen och rusar till henne, jag vet inte hur länge det här förhållandet kommer att vara, men det finns ingen annan väg ut än. Om jag slutar jobbet kan jag knappast hitta en liknande i hennes stad. Om hon flyttar in hos mig förlorar hon sin plats i företaget. Vi pratade mycket om detta, ingen av oss är redo att ge upp en karriär för den tvivelaktiga lycka att leva ett gemensamt liv. Och om någon av oss slutar sitt jobb kommer han verkligen inte att vara helt nöjd utan en lönecheck. ”.

Vilka är fördelarna med ett gästäktenskap?

Partners som träffas på helgerna hävdar att det finns 10 viktiga fördelar med detta förhållande.

1. Du har inte tid att tråka varandra och gräla.

2. Under tiden utan varandra växer du och utvecklas.

3. Du har tid att ta hand om dig själv utan att bli distraherad av någon annan.

4. Under veckan kan du spara pengar eller bara spendera det på dig själv.

5. Du visar bara dina bästa sidor för varandra..

6. Ditt kön är alltid bra, för du har varit uttråkad i en hel vecka.

7. Du belastar inte varandra med arbetsproblem varje dag..

8. Du går ut mycket oftare än dina familjevänner..

9. Du har alltid något att prata om, för så många intressanta saker hände på en vecka!

10. Du har möjlighet att drömma om en gemensam framtid, eftersom du fortfarande har allt framåt..

Naturligtvis kan en helgrelation för någon verka som en manifestation av själviskhet, för om du älskar en person vill du vara med hela tiden. Och någon kommer att se dem som en annan modetrend, för genom att träffas en gång i veckan kan du bevara friskhet i ett förhållande under lång tid, som om du ständigt är på smekmånad.