Hur man får skvaller att fungera för dig

Du och din karriär kan känna dig trygga om du håller dig över ledig prat. I praktiken är det dock användbart att kunna skilja mellan ofarligt prat och allvarliga anklagelser. Denna kunskap hjälper till att inte bli ett gisslan för kontorsskvaller och ibland vid rätt tidpunkt för att använda det till din fördel..

Vissa människor likställer kontorsskvaller med våld. Denna åsikt kan verka radikal, men rykten har förmågan att förstöra människors liv. Skvaller föder misstro och hat bland anställda, vilket inte bara försämrar lagmiljön utan också sänker produktiviteten.

Från skvaller till förtal

Enligt artikel 129 i Ryska federationens strafflag är förtal är spridning av medvetet falsk information som fördärvar en annan persons ära och värdighet eller undergräver hans rykte.

Det är svårt att avgöra när kontorsskvaller slutar vara det och blir förtal. Ryska federationens strafflag klassificerar förtal som ett brott mot individens frihet, ära och värdighet. Du har blivit förtalad om:

  • sprida förtalande information om dig;
  • gärningsmannen gjorde detta med direkt avsikt och visste i förväg att han rapporterade fakta som inte ägde rum i verkligheten.

Har någon spridit förtalande information om dig? Ge inte efter för skvaller och gå till domstol. Om du bevisar att en brottsling är skyldig, kommer han att straffas med böter på femtio gånger minimilönen eller korrigeringsarbetet i upp till ett år.

Håll dig borta

Du och din karriär kan känna dig trygga om du håller dig över ledig prat. Men i praktiken är det inte så enkelt att följa detta råd samvetsgrant, speciellt om du av misstag kommer att äta lunch i köket eller tänker på kommande projekt i rökrummet och omedvetet befinner dig i ”slipning av ben”. För att skydda ditt rykte bör du fånga dåliga nyckelord och inte stödja ämnet när det gäller:

    kriminell verksamhet, missbruk av kontor, mutor;

Du och din karriär kan känna dig trygga om du håller dig över ledig prat..

Observera att ämnena från denna lista inte bara kan diskuteras högt bland kollegor, de kan i allmänhet inte tas upp under några omständigheter! Kom ihåg att den förolämpade personen enkelt kan skriva en berättelse om dig eller starta en rättegång..

Låt skvaller fungera åt dig

Du bör vara försiktig med skvaller och inte bli deltagare under några omständigheter, men det finns ett undantag. I huvudsak är rykten företagsnyheter, ibland viktig information. Och om du är försiktig kan du lära dig något användbart. Till exempel:

  • Om företag. Använd skvaller för att ta reda på kommande företagsprojekt som kan intressera dig.
  • Om ledaren. Ta reda på något användbart om chefen, hans karaktär, så att vid behov veta vilken inställning till honom som behövs.
  • Om dina prestationer. Använd skvaller för att diskret prata om dina yrkesmässiga kvaliteter, och den här informationen når rätt person. Gör det bara noga så att kollegor inte tror att du skryter..

Var inte ett offer

Rykten har en tendens att bli bevuxen med nya fakta, så medan informationen når dig kommer sekreteraren sannolikt att bli chefens älskarinna, och städerskan kommer att visa sig vara en lesbisk.

Skvaller har många sätt att skada dig. Du kanske inte ens är skvallrets direkta ämne, men när du väl har gått in i dess territorium och upprätthåller ett dåligt samtal med dina kollegor kommer skvallerns inflytande att spridas till dig och det kommer att ha en förödande effekt på din karriär och ditt personliga liv. Och om du diskuterar dina kollegor via e-post, tänk då på att du går på rakhyveln – det är dumt att tro att din korrespondens är konfidentiell och ingen läser den. Tro mig, säkerhetstjänsten och personalchefen är redan medvetna om vad du gör under din lunchpaus..

Det är lätt att bli offer för skvaller på kontoret, så ha alltid kontrollen över vad du berättar för dina kollegor om dig själv och ditt personliga liv. Försök att inte dröja vid vilken ring din unga älskare gav dig eller hur kul du dansade i baren i helgen. Kom ihåg att all denna information kan användas mot dig, så var professionell i alla samtal.

Om du har fått höra något nytt skvaller, dela det med tre, oavsett källa. Rykten har en tendens att bli bevuxen med nya fakta, så medan informationen når dig kommer sekreteraren sannolikt att bli chefens älskarinna, och städerskan kommer att visa sig vara en lesbisk.