Hur man får tillbaka passionen

Ni har varit lyckliga tillsammans i många år. Och bara sex mörknar idyllen. Eller snarare, dess frånvaro. StarHit berättar hur man får tillbaka passionen.

Ledsen men jag måste gå!

HUR DET VAR. När du började träffa hittade han alltid tid åt dig trots att han var upptagen. Och du också.

OCH NU. Man ser bara varandra på kvällarna och ser sängen som en plats att koppla av, inte för sex.

VAD SKA MAN GÖRA. Hitta en aktivitet som kommer att intressera er båda och som gör att ni kan visa er sexuella överklagande (och inte nödvändigtvis direkt): dansa, spela sport tillsammans, fotografering. Håll dig ensam med detta (inga vänner).

Man ser bara varandra på kvällarna och ser sängen som en plats att koppla av, inte för sex

På jakt efter de förlorade

HUR DET VAR. En gång kände han alla dina värdefulla zoner och hittade dem med slutna ögon. Och du var upphetsad av bara förväntan på hans smekningar.

OCH NU. Vad har förändrats? Du. Och dina sexuella preferenser, förstås.

VAD SKA MAN GÖRA. Titta på erotiska filmer, dröm upp. Målet är att ta reda på vad som tänder dig nu. Berätta för din älskade vad som exakt hakade dig. Och se till att utforska din kropp med honom för att hitta nya erogena zoner och sätt att påverka dem. Om du är blyg kan onani hjälpa till..

När du träffades var han helt enkelt oemotståndlig! Hur var det att inte vilja ha det här?

Och kungen.

HUR DET VAR. När du träffades var han helt enkelt oemotståndlig! Hur var det att inte vilja ha det här?

OCH NU. Din hjälte är tämjad. Men du har en passion för en karismatisk man från förr. Och den som du idag lätt kan säga: ”Idag tvättar du disken!”, Ger inte sexuella önskningar.

VAD SKA MAN GÖRA? Kom ihåg hur det var när du först ville ha det. I vilka situationer manifesterar sig denna kvalitet nu, hur kan du reproducera den. Hjälp din nära och kära att öppna sig och kritisera honom mindre – detta minskar hans status och därmed sexöverklagande..

En bekant bild till tårar

Kom ihåg hur det var när du först ville ha det. I vilka situationer manifesterar sig denna kvalitet nu, hur kan du reproducera den

HUR DET VAR:Innan började ni bara lära känna varandra. Därför flödade känslorna över.

OCH NU: Improvisation är borta från din säng (och från ditt förhållande), vilket ger plats för stabilitet..

VAD SKA MAN GÖRA: Prova nya roller för att uppleva levande känslor. Det finns par som trots det perfekta förhållandet älskar att ordna varandra, till exempel avundsjukplatser – det här är en sådan pepparkorn i deras honungstunnel! Det viktigaste är att inte överdriva det. Och sminka i tid – naturligtvis i sängen!

Lera Kudryavtsea, TV-presentatör:

– Passion i ett förhållande är inte det viktigaste. Det inträffar i början av ett förhållande, men när du bor med en person i 5-10 år är det svårt att springa hem varje dag och slå ner på din älskade. I stället för passion kommer respekt, kärlek, förtroende – något annat som du också känner njutning av.