Vad en kvinna vill ha: 9 fakta om sexuell lust

Vad borde vara den ideala libido? apotekpotensmedel.

Det är ingen hemlighet att sexuell aktivitet förbättrar det emotionella tillståndet, normaliserar hormonell status och kan förändra cellmetabolismen. Men libido (sexlust) och sexlust är inte exakt samma sak. Ibland har en person ingen önskan, men fysiskt kan han ha sex. Och ibland finns det mycket lust, men kroppen svarar inte. För att förstå svårigheterna med kvinnlig libido pratade vi med en läkare i medicinska vetenskaper, professor vid institutionen för psykoterapi och sexologi vid Northwestern State Medical University, uppkallad efter I. Mechnikov Anna Fedorova. Och fick reda på 9 intressanta fakta.

1. En kvinna tänker vad hon känner

Idag har kvinnornas krav på livskvalitet ökat. Om det tidigare var obekvämt för henne att säga att något inte passar henne i sex, så är det inte så. Sexualitet är inte bara fysiologi, hälsa utan också nödvändigtvis känslor (utan dem finns det ingen sexualitet), nödvändigtvis tankar (en kvinna tänker vad hon känner). Men hennes attityder till sexualitet idag tenderar att vara motstridiga. Hon vill ha allt på en gång: om bara Balthazar Baltazarovichs mod sattes till mustaschen hos Pyotr Petrovich etc. Det här är verkligheten i vår tid. Därför finns det många dolda konflikter, orealistiska förväntningar, ofyllda förhoppningar och besvikelser..

Och det är här ”vad vi tycker är vad vi känner”: höga förväntningar leder till besvikelse.

Nu måste du ofta ta itu med det faktum att fysiologiskt allt verkar vara bra, men du vill verkligen ha det som det är skrivet i böckerna.

2. Kvinnlig sexualitet kräver utveckling

Många tror att om en kvinna är frisk måste hon ha en bra sexlust, och ingenting behöver göras för detta. Så är inte fallet. Kvinnors sexualitet kräver utveckling, lärande. Sexuell attraktion består av två delar: medfödd (detta är en språngbräda på vilken reaktioner kommer att utvecklas: hormoner, inre imperativ, motivation på grund av hälsa) och vad som förvärvas i livsprocessen (dessa är psykologiska attityder, individuella preferenser, uppfostran, tidigare sexuell upplevelse).

Kvinnors sexualitet kräver utveckling, den uppstår inte spontant.

Flickan måste bilda sina sexuella reaktioner. Det är mycket viktigt för henne vilken erfarenhet hon fick i de första utvecklingsstadierna. Om det är otillfredsställande, om processen inte är intressant, kommer libido att hämmas..

3. Sexdrift beror inte på kvaliteten på kön

Sexuell attraktion bestäms inte på något sätt av kvaliteten på samlag, libido är ett internt behov av att leta efter inslag av sexualitet, tankar om sex, sexuella fantasier. Och det finns praktiskt taget inga standarder här. Det enda viktiga kriteriet är kvinnans tillfredsställelse. Om en kvinna är obekväm med brist på sexlust, är detta ett problem. Och om den här aspekten just nu är utanför hennes intresse och hon känner sig bra, så är det normalt. Därför finns det ingen personlig nöd – inga problem..

4. Det finns inga normer för sexuell aktivitet

Tillfredsställande sexuell aktivitet föreslås betraktas som den som tillfredsställer just denna kvinna. Och inga orealistiska förväntningar hos en partner kan ligga till grund för att man säger att en kvinna är sjuk, hon har sexuell dysfunktion, om hon själv är nöjd med processen.

5. Män och kvinnor har olika motiv. Så här fungerar hjärnan

Vad förväntar sig en kvinna från en sexpartner? Att en kvinna vid varje tillfälle snabbt bör gå med i processen. Dessutom kan behovet av förspel inte ens beaktas. Det visar sig att en kvinna borde ha en sexuell lust när hon klickar, hon bör initiera intimitet om en partner vill. Detta är en mycket vanlig tillämpning av män. Vi gick till sängs, och attraktion skulle uppstå om det finns kärlek. Och detta är inte alls sant. Hjärnan hos en man och en kvinna är strukturerad annorlunda. Även i det starkare könet bildas en dominerande motivation, även under den födelseperioden, dvs när den utsätts för sexuell stimulans, undertrycker den andra, mindre viktiga motiv. En kvinna har inte detta, hon har andra hjärnanslutningar, så sexuell motivation undertrycks lätt av andra alternativa motiv: vad är vårt förhållande, stå upp tidigt i morgon, jag har celluliter som jag inte vill visa, etc. Och dessa tankar kan mycket lätt döda sexlusten..

6. Män har 15 gånger mer testosteron, och du måste springa efter dopamin

Hormoner spelar också roll. Hos en kvinna stimulerar östrogener och testosteron sexdriften. Men en man har minst 15 gånger mer testosteron. Därför kan vi inte förvänta oss att en kvinna har en aktiv motiverande komponent. Vid vissa perioder av livet händer detta, men ständigt inte. Hos en kvinna, som är en brådskande sexualitet, sveper allt i sin väg, är den motiverande komponenten mycket sällsynt..

Om vi ​​pratar om fysiologi och libido, bör det först noteras dopaminsystemet. Det rekryteras när en person rör sig, när den fylls med intresse. Därför måste du köra för dopamin. Det är omöjligt att bara ligga i soffan och vänta på att attraktionen ska komma och då börjar vi sexlivet. Dopamin frigörs bara när det finns aktivitet.

7. Det finns ingen plats för sex under stress.

Stress och sexliv är motstridiga saker, så antingen den ena eller den andra. Stress är spänning, och för närvarande är inte sex platsen, eftersom det är en tydlig minskning av intresset. Om jag inte kan få allt behöver jag ingenting. Förresten, en av kvinnors rädslor – säkerhetsfrågan påverkar också libido avsevärt. Och det bör noteras att inställningen till sexualitet har förändrats dramatiskt i samband med uppfinningen av preventivmedel. Vi lever nu i en värld där fortplantning och nöje har separerats och var och en har sin egen betydelse. Preventivmedel hjälper mycket bra, eftersom de lindrar rädslan för oönskad graviditet hos kvinnor, bidrar till initieringen av sexuell intimitet och partner sexuell harmoni. Det finns dock en annan nyans. Hos vissa kvinnor minskar libido medan det tar p-piller, detta beror på effekten av att undertrycka testosteron. Men det här är en mycket liten andel kvinnor. Du behöver bara överväga valet av preventivmedel noggrant..

8. Brist på sömn dödar lust

En dålig vana som dödar lust är sömnbrist: sömnbrist leder till en minskning av testosteronnivåerna, vilket är ansvarigt för libido. En god sömn är livets grund. Om vi ​​inte får tillräckligt med sömn är det svårt för oss att arbeta, vi grälar ofta med människor, gör fler olika små misstag och vi har inte tillräckligt med styrka för kärlek. Enligt Denis Burchakov, kandidat för medicinska vetenskaper, endokrinolog, specialist på sömnstörningar, om en kvinna på något sätt stör sin egen sömn och inte kan anpassa den, störs sömnen först och sedan uppstår sexuella störningar. Dessa är inte stora problem, bara en minskning av kvaliteten, men det känns. Du kan fixa situationen. Det finns beteendemetoder, det vill säga den faktiska organisationen av sömn (regim, miljö, etc.) och medicinering. Det verkar som att kombinerad oral preventivmedel bör användas för preventivmedel, men det viktigaste inslaget i modern vetenskap är att det med rätt val av p-piller löser många ytterligare uppgifter. Och de kan också påverka på sömnen. Till exempel är ett mycket vanligt problem med störd kvinnors sömn PMS, som förekommer i var fjärde vuxen kvinna och smärtsamma perioder. Damen somnar och sover kanske i 7 timmar, men kvaliteten på denna sömn är låg. P-piller minskar smärtsamma symtom. Och kvinnor som använder hormonella läkemedel i rätt tid enligt indikationer känner sig generellt bättre och friskare..

9. Sexuell lust stiger mitt i cykeln och på sommaren

Forskare har funnit att kvinnor har ett tydligt samband mellan testosteronnivåer och hennes sexuella aktivitet: ju högre nivå av detta hormon, desto större är sexuell lust. Dess högsta koncentration observeras under ägglossningen. Men under andra halvan av cykeln blir östrogen och testosteron mindre, och nivån av progesteron börjar stiga, vilket minskar kvinnans chanser att få en orgasm. Kvinnor är mest sexuellt aktiva på sommaren. Vid denna tid syntetiseras hormonerna testosteron och östradiol i stora mängder. Men på hösten och vintern dras hon mindre till sängutnyttjande. Detta beror särskilt på den ökade koncentrationen av progesteron i blodet, vilket undertrycker kvinnlig libido.