6 viktiga beslut varje par måste fatta

Med utgångspunkt från det faktum att du måste tacka varandra oftare och sluta med experiment i sängen

Det spelar ingen roll om du nyligen träffat eller varit tillsammans i många år, ditt förhållande behöver alltid en liten omstart..

Och utan tvekan kan varje par kallas speciellt. Det finns dock universella lösningar som de flesta par kan göra för att stärka deras förhållande. Relationsexperter pratade om 6 sådana sätt.

Ställ fler frågor

”Sluta tänka att du vet absolut allt om din partner”, säger Holly Richmond, doktorand och sexolog baserad i Los Angeles. – Detta gäller särskilt för dem som har haft ett förhållande länge. Vi kommer alla till den punkt där vi tror att vi vet svaren på alla frågor. Men den andra hälften kan alltid överraska oss. Ge honom denna möjlighet – ställ fler frågor.

Är du inte säker på vad du ska fråga? Kom ihåg att det inte finns några dumma frågor. Richmond säger att frågorna till och med kan vara mycket triviella. Till exempel kan svaret på frågan ”Var vill du äta i dag?” Förvånansvärt kanske inte bara vara din favoritrestaurang. Fråga honom vilken typ av sex han vill ha idag. Alla frågor som gör att du kan lära dig något nytt kommer att vara bra..

Skillnad mellan arbete och privatliv

Du tillbringade 10 timmar på kontoret och åkte hem för en snabb middag. Sedan surfar du på Internet och avslutar jobbet tills du kollapsar på din säng efter utmattning. Om denna rutin låter bekant för dig, är chansen att ditt sexliv är i fara, säger Angela Skurtu, familjeterapeut och medförfattare till sexpodcasten..

”Håller med din partner om att du ska försöka avsluta alla arbetsrelaterade frågor så snabbt som möjligt (helst före middagen!). Tillbringa kvällen med fokus på varandra. Då kommer du att känna ett stort band mellan dig, vilket kan leda kvällen till ett trevligt slut. Kuren för bättre sex är inte magiska piller. Hemligheten är att spendera tid med din partner och tydligt skilja mellan arbete och privatliv ”.

Prova något nytt i sängen

Oavsett vad eller hur, lova dig själv att utöka din arsenal av sexverktyg, säger Lawrence Siegel, en Florida-baserad sexolog. – Om du är orolig för att din partner kan bli förolämpad av ditt förslag, förklara att önskan att experimentera är en indikator på kvaliteten i ditt förhållande..

”Detta betyder inte att du är missnöjd med relationen eller din partner. Tvärtom känner du dig så bekväm att du vill uppleva nya förnimmelser tillsammans, säger Siegel..

En extra bonus från Lawrence: Sexuella experiment innebär att man litar på varandra. Båda måste lära sig att känna sig bekväma, även om det du gör verkar obekvämt för dig. Fördelarna ligger i själva processen och utbytet av erfarenheter.

Var ärlig

Förhållandena är inte alltid rosa och tvister är oundvikliga. För att göra dina konflikter mer konstruktiva, kämpa för din position med ära. Denna lösning föreslås av Alexandra Katehakis, doktorand och chef för Center for Healthy Sex i Los Angeles..

– Smutsiga kampmetoder är att kränka, avbryta en partner. Du börjar röra upp det förflutna, distrahera dig från huvudproblemet och skylla sedan på din andra hälft för allt. Det förstör grunden för ditt förhållande. Försök istället vara ärlig, lugn. Ange dina bekymmer, prata om dina känslor, förklara hur mycket detta problem påverkar dig. När du beskriver dina känslor, använd ”mig” istället för ”du” – så slutar du skylla på din partner. Till exempel: ”Jag känner att vi inte har spenderat mycket tid tillsammans nyligen. Varför tror du att det är så? ” När du identifierar problemet som en helhet, snarare än att hitta det i din partner, kan du arbeta med det tillsammans. Då kommer båda att känna sig hörda och förstådda, rekommenderar Katehakis.

Var tacksam

– Tacka din partner för allt han gör för dig. Vakna och berätta för honom varför du värdesätter varje morgon du spenderar så mycket tillsammans. Föreställ dig hur underbart det skulle vara om varje dag började med att höra att du uppskattas av den person du bryr dig mest om, föreslår Lawrence Siegel.

Dessutom visar forskning att ett starkt band med din partner kan bidra till att minska mängden stresshormoner (som kortisol). Därför kan din närhet till och med skydda dig mot depression..

Gör speciella datum

– Istället för att laga middag på det gammaldags sättet, är du överens om att en partner en gång i månaden (och om schemat tillåter, mer) kommer fram till något speciellt för er två, något som ni kan göra tillsammans. Det borde komma som en överraskning, något som får er båda upphetsade. Det kan vara vad som helst: bubbelbad, massage, rollspel … Och oavsett vilket datum du anger, markera det i dina kalendrar och ge det samma vikt (om inte mer) som dina affärsåtaganden, råder Siegel..